23948sdkhjf

Besökar- och utställarrekord trots snökaos

Trots snöoväder i Skåne blev det en lyckad Fastfood & Café/Restaurangexpo i Malmö. Det blev ett nytt besökarrekord med 4 652 fackbesökare, vilket är en ökning med 18 procent jämfört med 2011. 200 utställare fanns på plats.
På scenen kunde besökarna bland annat lyssna på stjärnkrögaren Melker Andersson som berättade om snabbmatsrestaurangen Vigårda som nu kommer till Malmö. Tommy Myllymäki berättade om sina intensiva förberedelser inför tävlingen Bocuse d´Or. Restaurangchefen för den världsberömda restaurangen The Fat Duck i England, Dimitrios Leivadas, berättade bland annat om att gästupplevelsen innehåller ett antal nyckelingredienser för att bli komplett och han likställde restaurangupplevelsen med att uppleva en resa. En fusion av smaker, lekfullhet, inspiration av andra områden och att blanda smaker från olika kök var några av faktorerna som Dimitrios nämnde för framgång.
Ett annat uppskattat inslag var en seminarium om foodtrucks som hölls av Fast Food Magazines chefredaktör Anders Örnevall. Han hade bjudit in bland annat Kristofer Lund, Bun Bun Truck, Stockholm, Pernilla Elmquist, Nordic Street Food i Malmö, ett kommualråd samt en tjänsteman från Malmö stad för att diskutera hur man ska lösa frågorna kring tillstånd.

Mässans två scener bjöd på flera tävlingar, däribland Koppnings-SM, Nordiska Baristalandskampen, Årets Sous Vide-kock och Unga GLMS-kockar. Intresset för speciellt kaffe tycks bara bli hetare och hetare och den livliga och engagerade stämningen på scenen vid Kaffeplazan och i publiken tyder på att intresset bara fortsätter att öka.

Som en fin avslutning på mässan valde många av utställarna att skänka sin överblivna mat till Stadsmissionen Skåne som vid mässans stängning kom och hämtade upp maten för att kunna ge den till bättre behövande.

Nu drar mässan vidare till Stockholm och öppnar dörrarna på Kistamässan den 27-28 januari 2015 för att senare under året, i september, landa i Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062