Festival om svensk ost
Den 7-8 februari nästa år arrangerar SIK, Institutet för livsmedel och bioteknik, och Nordiska museet en festival för svenska ostar.
– När det gäller smak är svensk ost i världsklass och med Ostfestivalen vill vi visa upp just den goda svenska osten och dess historia. Att vi i Sverige väljer importerad ost i allt högre grad är en tråkig utveckling eftersom svensk ost har en lång tradition med förankring i vår kulturhistoria och det är något som vi ska vara stolta över säger Britt Rahm, sensorikexpert på SIK.
Britt Rahm är initiativtagare till Ostfestivalen tillsammans med Ia Orre som är mat- och vinskribent med stor kunskap om svenska ostar och ett brett kontaktnät bland osttillverkare och ostkunniga. Under Ostfestivalen på Nordiska museet i Stockholm kommer besökarna att få ta del av bland annat seminarier, föredrag, tävlingar, provsmakningar och möjlighet att handla. Festivalens fokus är svensk ost, fäbodkultur, osttillverkning, osthandel och den goda ostens smak.