23948sdkhjf

Mjölk och yoghurt med mycket protein

Nu lanserar Arla en mjölkshake och en yoghurt med extra mycket naturligt mjölkprotein, Arla wellness protein control.
- Forskning visar att det är positivt att fördela sitt proteinintag jämnare över dagen än vad vi gör idag. Ofta äter vi väldigt lite protein till frukost och betydligt mer till middag. Med en proteinrik yoghurt till frukost eller ett proteinrikt mellanmål blir det lättare att få ett balanserat proteinintag, säger Annika Strömberg, hälsokommunikatör på Arla.

Nya Arla Wellness Protein Control mjölkshake och yoghurt innehåller 100 procent mer protein jämfört med andra mjölkdrycker respektive yoghurt.

Mjölkshaken innehåller 21 gram protein per flaska. Den finns i smakerna banan & blåbär och jordgubb & hallon, innehåller juice från frukt och bär, har låg halt tillsatt socker och låg laktoshalt. Den passar såväl till mellanmål som återhämtningsdryck efter träning. Yoghurten ger cirka 18 gram protein per portion, 2,5 dl och finns i smakerna naturell och vanilj.

Mjölkshaken och yoghurten är berikad med extra mjölkproteiner, som består av vassleprotein (20 procent) och kasein (80 procent). Vassleprotein tas upp snabbt av kroppen och är bra för att bygga upp musklerna. Kasein bryts ner långsammare och tas upp under en längre tid, vilket gör att kroppen får ett jämnare intag av protein.

– Protein behövs för att bygga upp kroppens muskler och kan ge en större mättnadskänsla. I samband med träning har proteiner också betydelse. Ofta rekommenderar man ett återhämtningsmål med en kombination av protein och kolhydrater inom 30 minuter efter träningen, för att ge kroppen ny energi och få igång muskeluppbyggnaden igen, säger Annika Strömberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109