23948sdkhjf

Grill öppnar Tiki-bar

16 oktober förvandlas baren på restaurang Grill i Stockholm till Koko-mo. Det är en Tiki-bar med allt från brinnande vulkaner till zoombiedrinkar. 

Grill drivs av Melker Andersson och Danyel Couet. Restaurangen serverar kött och fisk från världens fem världsdelar genom lika många olika grillmetoder.Den 16 oktober är det dags för en förvandling av baren till en Tiki-bar med namnet Koko-mo.

– Den stora bartrenden har under flera år bestått av avancerad mixologi med strama och spritsmakande cocktails från tidigt 1900-tal, säger Patric Andersson som är nöjesansvarig inom F12-gruppen. Den nya trenden på ingående enligt mig handlar istället om fruktiga och lekfulla drinkar i en mer avslappnade och lustbetonad miljö där Tiki-kulturen återigen blivit het i flera världsmetropoler.

Markus Lundström är barchef på Grill och har inför öppnande av Stockholms nya Tiki-bar sökt inspiration från Karibien, Polynesien, Syd- och Centralamerika, Sydostasien samt öar i Indiska oceanen.
– Tiki-kulturen startade i början på 1930-talet i USA då många amerikaner inte hade råd eller möjlighet att resa. Tiki-restaurangerna blev en fristad där de fick uppleva en egen värld långt bortom vardagsproblemen. Besöken gav en känsla av semester, glädje och värme genom en kul tropisk miljö, säger Markus Lundström. 

Vi satsar på alla attribut som krävs för en riktig Tiki-bar med vulkandrinkar som brinner, döskallemuggar, annorlunda glas samt mängder av rom.
Den nya baren får också förstärkning av rom- och drinkexperten Duane Shepard från Trinidad och Tobago. Duane började sin karriär bakom bardisken vid 16 års ålder och flyttade 2001 till London där han bland annat utbildat bartenders.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093