23948sdkhjf

Två skolmatstävlingar blir en

Sveriges två största skolmatstävlingar, Lantmännens SkolmatsGastro och Procordias Årets Felix går ihop och blir SkolmatsGastro – SM i skolmat. Sveriges bästa skolkocksteam koras på GastroNord i maj nästa år.
Lantmännen och Procorida har bestämt sig för att slå ihop sina påsar när det gäller skolmatstävlingar. Årets Felix och SkolmatsGastro blir tävlingen: SkolmatsGastro – SM i skolmat.
– Lantmännen och Procordia har som målsättning att stimulera och inspirera till ökad matglädje och engagemang bland Sveriges skolkockar. Med detta som utgångspunkt ser vi det som oerhört starkt att arbeta tillsammans med att skapa det nya SkolmatsGastro - SM i skolmat. Med gemensam kraft kan vi på ett ännu bättre sätt höja statusen för och lyfta fram de viktiga hjältarna i skolköken, menar Agneta Påander, marknadschef FoodSolutions på Procordia.
– Genom att slå samman Årets Felix och SkolmatsGastro skapar vi Sveriges största tävling för skolkockar, säger Pelle Eriksson, försäljnings- och marknadsdirektör på Lantmännen Cerealia Foodservice.

Nu börjar uttagningen till SkolmatsGastro 2014 och samtliga skolkök i Sverige är välkomna att anmäla sig på www.skolmatsgastro.se senast den 31 januari 2014. De tävlande lagen ska bestå av tre skolkockar från skolrestauranger i samma kommun. Uppdraget är att komponera en varmrätt, en vegetarisk rätt och en soppa inklusive goda tillbehör. Rätterna ska totalt innehålla minst två produkter från Felix samt Kungsörnen. Fem kök går vidare till finalen som avgörs på matmässan GastroNord den 6 maj, där matlagning på plats avgör vem som vinner SkolmatsGastro 2014. Första pris är en gastronomisk inspirationsresa i Europa.

I uppdraget ingår även att skapa ett kreativt serveringstips till Kungsörnens Tunnpannkaka Husman och en smarrig sås till Felix Smart Mat Kalkonbiff. De bästa idéerna kommer att serveras på GastroNord – oavsett om laget går till final eller inte!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094