Klart för första semifinalen i Årets Kock 2014
Första semifinalen av Årets Kock avgörs den 11 oktober i Linköping. Alla de tolv kockar som ska tävla i Linköping har erfarenhet av Årets Kock sedan tidigare. Och semifinalisterna tävlar med råvaror från både hav och land. I recepten finns allt från lake till rådjur.
– Årets tävlande representerar flera olika typer av matlagning. De är kockar som står för olika matfilosofier när det gäller dagens gastronomi. Det handlar om allt från klassiska anrättningar till mer naturnära och moderna rätter. Det har varit tufft för juryn eftersom många sökande är begåvade matlagare. Det är intressant att se att många av semifinalisterna kommer från olika typer av restauranger, säger Fredrik Eriksson, juryns ordförande.
De tävlande i Linköping är:
Richard Poland, Restaurang Himlen, Stockholm, Markus Westh, The Flying Elk, Stockholm, Daniel Engellau, Aveqia, Stockholm, Robert Hedman, Görvälns Slott, Stockholm, Robin Engdahl, Riddersviks Gård, Sockholm, Kalle Eriksson, Sigtunahöjden hotell & konferens, Sigtuna, Viktor Lejon, Operakällaren AB, Stockholm, Erik Boll, Fredsgatan 12, Stockholm, Filip Fastén, Restaurang Frantzén, Stockholm, Patrik Jonsson, Hufvudsta Gård Mat och Möten, Anders Dahl, Hufvudsta Gård Mat och Möten, Leo Frodell, Brag & Frodell Mat.
Den 30 september offentliggörs vilka 12 kockar som möts i den andra semifinalen i Växjö den 15 oktober.I år avgörs deltävlingarna i Årets Kock 2014 med semifinaler i Linköping den 11 oktober och i Växjö den 15 oktober. De båda vinnarna av semifinalerna får varsin plats i finalen. Ytterligare åtta kockar går vidare på poäng från semifinalerna och gör upp om de återstående fyra finalplatserna vid Sista chansen i Kramfors den 25 oktober. Totalt är det sex kockar som tävlar om titeln Årets Kock i finalen i Stockholm Waterfront, Stockholm den 7 februari 2014