23948sdkhjf

Ulrika Ferlin Årets Lily Bollinger

I måndags tog Ulrika Ferlin, 22, hem The Lily Bollinger Award och kan därmed titulera sig ”Årets bästa kvinnliga vinkypare” eller ”Årets Lily”.


I år anordnas tävlingen Årets Lily Bollinger” för elfte gången av champagnehuset Bollinger.Finalisterna ställdes inför ett teoriprov följt av praktiska moment som blindprovning och dekantering.
– Det var fantastiskt kul! säger Ulrika Ferlin. Det var en tuff tävling och de andra tjejerna är riktigt vassa. Nu ska jag fira med god mat och ladda om till nästa tävling.
Ulrika kommer ursprungligen från Mariefred och arbetar nu på Matsalen Mathias Dahlgren i Stockholm. Hon har genomgått utbildningarna Yrkeshögskoleutbildningen Internationell Sommelier och matsalschef på Restaurangakademien. Det här var tredje året i rad som en av Restaurangakademiens tidigare elever tog hem segern. Även bronsmedaljören, Tina Trigg, 29, är tidigare elev på Restaurangakademien.
Silvermedaljen gick till Louise Bergdahl, 23, som studerar vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.
I juryn satt Ia Orre, Eva Nina Hammarsköld, Jonas Sandberg och Jörn Ek. Förutom titeln och äran får segraren en Kronan damcykel och en resa till Champagnehuset Bollinger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094