Stockholms internationella restaurangskola tog titeln Unga Ekokockar
Det vinnande laget från Stockholms internationella restaurangskola bestod av Måns Linder, Gabriel Lithander och Sebastian Schedin
Juryns motivering löd:
För att stå ut i denna högkvalitativa final har det krävts kunskap i form av rena tydliga svenska klassiska smaker presenterade på ett kreativt och personligt sätt.
Unga ekokockar – Framtidens matlagare är en matlagningstävling för blivande kockar med intresse för hållbarhetsfrågor och "hållbar mat". Tävlingen riktar sig till elever på landets restaurang- och livsmedelsgymnasier. Målet är att förbereda de blivande kockarna för det kommande yrkeslivet och erbjuda matlagning med utgångspunkt i ett långsiktigt hållbart samhälle.
De övriga tävlande lagen var:
Ryssbygymnasiet, Ryssby
Elof Lindälvs Gymnasium, Kungsbacka
Ölands Gymnasium, Borgholm
Bessemergymnasiet, Sandviken
Tannbergsskolan, Lycksele
Juryn bestod av:
Ulrika Brydling, juryns ordförande, Svenska kockars förening
Peter Jelksäter, coach juniorkocklandslaget
Pi Le, lagkapten juniorkocklandslaget
Emelie Johansson, segrare Unga Ekokockar 2011
Douglas R Spiik, köksmästare Råda Säteri & Gästgiveri
Sara Begner, Coop
Ia Ahlsgård, PM Bröd & Sovel
Metoddomare
Doris Johansson, Kostchef Landstinget Kronoberg
Berthold Fück, tidigare kökschef Konserthuset i Växjö