23948sdkhjf

Nya ekogårdar i skånska Ekorundan

I helgen som kommer öppnar skånska ekogårdar upp för allmänheten under Ekorundan. I år har antalet medverkande ekogårdar ökat med fem nya, vilket gör att totalt 18 gårdar kan besökas.
Fem st nya gårdar är med i årets Ekorundan och två av dem har ekologisk grisuppfödning; Ellekärrs gård utanför Munka Ljungby och Källunda gård utanför Sösdala. På Källunda gård kan man också titta på de mobila grishusen som byggs på gården och som har solen som enda drivkälla.
De andra tre nya gårdarna är Gräsljunga gård, Hallontorpet och Nickebo. På Gräsljunga har Mikael och Annika Pettersson ekologisk fåruppfödning och Hallontorpet erbjuder just hallon. På Nickebo gård ägnar man sig åt biodling.
Under Ekorundans två dagar bjuds besökaren på utflykter med guidade vandringar, odlartips och självplock med mera och av ekomat.

Varje gård har egna program, men gemensamt för alla är möjligheten att köpa fika samt programpunkten”Bonden berättar”, där gårdens ägare delar med sig av sina kunskaper runt det ekologiska lantbruket.

Bakom Ekorundan står den ideella föreningen Ekobonden.se, som samlar ekologiska odlare, producenter och konsumenter i Skåne. Genom Ekorundan ges barnfamiljer och matintresserade chansen att lära känna sin lokala ekologiska odlare och uppfödare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111