23948sdkhjf

Dags för Malmö Cooking

Den 21 september är det åter dags för Malmö Cooking där ett antal kockar ska visa vad skånsk matlagning är.
När Smaka på Skåne och restaurangen Myteri tillsammans med en rad kockar och krögare möts den 21 september är det lokala fiskar och skaldjur som gäller.
– Efter två fantastiska kvällar på Bloom in the Park i februari tar vi nu Malmö Cooking vidare till Lilla torg och Restaurang Myteri. Allt sker i smått rebellisk anda, berättar Alexander Wugk från Restaurang Rebell och konstaterar:
– Vi är alla vänner och kollegor inom samma bransch och gemensamt värnar vi om en konkurrenskraftig utveckling av Malmös restauranger.

Andreas Larsson är ambassadör för Nya Skånska Köket inom Smaka på Skåne, och precis som Alexander Wugk vill han visa upp den bredd, innovationskraft och kunskap som ryms inom restaurangbranschen.
– För mig är möten och öppna samarbeten en förutsättning för att vi ska lyckas lyfta Skåne som gastronomisk frontregion. Istället för att konkurrera har vi allt att vinna genom att bilda ett starkt nätverk. Malmö Cooking lockar allt fler kockar och krögare att samlas, säger Andreas Larsson och fortsätter: 
– Denna gång har vi tänkt ur ett bredare perspektiv och lyft utmaningen med lokal fisk och skaldjur. Genom att involvera Malmöbaserade SEA-U Marint Kunskapscenter får kockarna och de som arbetar med fiske fått insikt i varandras vardag och chans till samarbete som leder till färskare och framförallt mer fiskrätter från regionen. 

Med Nya Skånska Köket vill Smaka på Skåne uppmuntra till innovation baserat på tradition. Inspirationen kommer från Nya Nordiska Köket, en filosofi om mat med fokus på bland annat säsong, mångfald, optimalt utnyttjande av råvaror, och att kombinera de bästa skånska tillberedningsmetoder och kulinariska traditioner med impulser utifrån. Arrangemanget Malmö Cooking är öppet för både branschen och allmänheten. Mat- och dryckesbiljetter säljs på plats. 

– Genom initiativ som Malmö Cooking ökar vi inte bara samverkan utan även kvaliteten. Med de olika slags kockar och krögare vi samlat kommer smakupplevelserna garanterat att bli varierande. Gästerna får en möjlighet att avnjuta närproducerade råvaror i ny tappning.

Malmö Cooking sker den 21 september kl 13:00 – 17:00 på Restaurang Myteri, Lilla Torg 

Deltagande producenter av drycker är: Spirit of Hven Backafallsbyn, Lundabryggeriet, Kullahalvöns Vingård, Lina och Binas. 


Medverkande restauranger: Myteri/Rebell, Bloom in the Park, Vindåkra gård, Sture, Moore hotell, Bastard, B.A.R.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109