23948sdkhjf

Brittisk stjärnkock öppnar pop-up-restaurang i Stockholm

I tre veckor kommer den tvåstjärniga Michelin-kocken Michael Wignall att bjuda nyfikna stockholmare på molekylär gourmetmat i en stor och rå källarlokal på Södermalm i Stockholm.
Pop-up-restaurangen heter Dill och har öppet mellan den 13 september och 4 oktober på Katarinavägen 19.

Michael Wignall är till vardags kökschef på den prestigefulla restaurangen The Latymer, som har två stjärnor i Guide Michelin, men kommer under tre veckor i september att bjuda matintresserade Stockholmare på molekylär gourmetmat i en unik inramning. The Latymer huserar i Pennyhill Park Hotel i Surrey utanför London.

– Stockholm har seglat upp som en av Europas mest framstående städer inom gastronomi och jag har svårt att se att det skulle finnas en bättre publik för att testa min mat i en helt annorlunda inramning, säger Michal Wignall, kökschef på Dill.

Restauratören Anna Högkil, som tidigare har drivit restauranger som Momma och Skäret, kommer att agera restaurangchef för Dill och är den som hjälper Michael att genomföra det temporära konceptet i Stockholm.

– Vi har satt ribban på en hög nivå och hoppas kunna överraska och inspirera Stockholms matentusiaster med vällagad mat gjord på fina råvaror i en häpnadsväckande miljö, säger Anna Högkil.

Det är en fast meny som kommer att serveras tillsammans med ett noga utvalt dryckespaket. Dill öppnar för bordsbokningar från och med den 4 september och bokningar görs på www.dillsthlm.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078