23948sdkhjf

Unga bönder tävlar om resa till Österrike

LRF Ungdomen och McDonald's vill stärka entreprenörskapet inom svenskt lantbruk. I juli inleddes för tredje året jakten på de framtidsbönder som ska få delta i programmet, som i år består av en kunskapsresa till Österrike.


Kunskapsprogrammet är ett gemensamt initiativ från McDonald's och LRF Ungdomen. I år kommer fyra unga vinnare att åka till Österrike. Resan kommer bland annat omfatta möten med unga österrikiska lantbrukare samt en ledarskapsutbildning på McDonald's Business School.

– Som restaurangbranschens enskilt största inköpare av svenskt nötkött och en stor inköpare av andra jordbruksprodukter är vi beroende av ett konkurrenskraftigt och starkt svenskt jordbruk. Vårt samarbete med LRF Ungdomen är en långsiktig ambition att stödja den utvecklingen, säger Raymond Mankowitz, kommunikationsdirektör Svenska McDonald's och jurymedlem.
Urvalet till Kunskapsprogrammet görs av en jury som bland annat består av landsbygdsminister Eskil Erlandsson och McDonald's kommunikationsdirektör Raymond Mankowitz. LRF och McDonald's har sedan 2011 ett samarbete för att stärka det svenska lantbruket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11