23948sdkhjf

Mindre av fine dining

Alltfler restauranger satsar nu på enklare koncept där ord som fine byts ut mot fun och där man använder begrepp som streetfood. Gastro i Helsingborg och Scandic Malmen i Stockholm är två exempel.
Scandic Malmen har under de senaste åren totalrenoverats. Nu satsar nya kökschefen Nathan Moore på både streetfood och svenska klassiker. Nathan Moore har sina rötter på Nya Zeeland, men kommer närmast från London till Stockholm och Scandic Malmen. Under sina 15 år i London arbetade han bland annat på Hilton Waldorf och med välkända kockar som Gordon Ramsay och Jason Atherton. Nathan var ”executive chef” under London Olympic Games 2012.
– Jag vill ta ut svängarna när det gäller maten. Lunchen på fredagarna kommer att bestå av en buffé, inspirerad av världens streetfood, på ett hälsosamt och fräscht sätt. Jag vill gärna att gästerna ska få känslan av att de befinner sig på en internationell matmarknad, säger Nathan Moore.

I Helsingborg lägger nu ägaren Per Dahlberg ner restaurangens fine dining-del. Istället ska det bli mer av fun dining.
– Vi ser ett klart vikande intresse för tiorättersmenyer och långa sittningar, säger Per Dahlberg. För tre år sedan öppnade vi en bistroavdelning och den har inspirerat oss till att gå vidare på det spåret. Vi kommer att ha ett tjugotal olika rätter och alla kommer att kosta 145 kronor. Så instället för fine dining ska det bli fun dining. Vi vill att restaurangbesöket ska kännas mer spontant och spännande med flera valmöjligheter. Vi kör också igång en tapasbar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125