23948sdkhjf

Streetfood-fika under Malmöfestivalen

Under årets Malmöfestival 16-18 augusti lanserar Smaka på Skåne Street Food Corner - fika i EkoReko-zonen på Gustav Adolfs torg.
Glass, färska hallon, bärmousse, yoghurt av färskmjölk, lakrits, kardemummabullar, ostkrämen dulce, tårta, långkokt gris på surdegsbröd, ölpinnar med gazpacho och drycken polo med smak av mynta och citron. Under Malmöfestivalen blir det möjligt för festivalbesökarna att för första gången uppleva äkta skånsk street food fika. Fikabodarna i EkoReko-zonen kommer med sitt utbud rymma något för alla smaker. Med nyrostat kaffe och närproducerade drycker hoppas Smaka på Skåne väcka nyfikenhet för vad skånska producenter och tillverkare erbjuder.

– Det känns fantastiskt att kunna fylla bodarna med fika som känns så spännande smakmässigt och som dessutom kommer att överraska festivalbesökarna. Jag är övertygad om att street food fika hör hemma på Malmös gator, berättar Helene Reintjes, som håller i trådarna för Smaka på Skåne.

Bodarnas innehåll kommer att variera något under veckan och förutom varma och kalla drycker kommer alla dagar locka med både söt, salt och frisk såväl som lite matigare fika. 

– Street food är snabbt och enkelt – och en riktig smakupplevelse. Mycket kommer att vara närproducerat och jag hoppas att både hitresta besökare och skåningar ska upptäcka vårt street food corner, säger Helene Reintjes som tillsammans med producenterna jobbat med att pussla ihop helhetsupplevelsen.

Under Malmöfestivalen kommer Smaka på Skånes Street Food Corner – fika att rymmas i fem bodar namngivna: Svalkande skånskt, Rostat, Svärta & Sälta, Mjölkbar & Bär, Sött & Syndigt och Smörgåsbod. Här bjuder Sotnosens Korvcafé, Smaksak, Gastro, Skånska skafferiet, Kolsvart AB, Brunslövs mejeri, Hallongården, Goagård, Tösabiten, Eriksgården, Öspab, Lilla Kafferosteriet och Lundabryggeriet på läckerheter under hela veckan. Allt sker i Malmö stads eko-rekozon på Gustav Adolfs torg. 

 Smaka på Skånes satsning på street food tog fart redan i februari då deltagare från hela Norden besökte Malmö för konferensen “The Nordic Street Food Revolution” med fokus på att hitta nya sätt att utveckla street food kulturen. Att skånsk street food är här för att stanna står klart efter satsningen i maj då åtta skånska restaurangägare skapade sin egen version av gatumat. Under Eurovision Song Contest fylldes kanalen vid Södertull av mat med stark lokal prägel och gjord på närproducerade råvaror.

Läs mer på www.smakapaskane.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063