23948sdkhjf

Hearing om momsen

Snart är det ett år kvar till valet. Vad ska hända med restaurangmomsen efter valet? RS och Fast Food Magazine tar pulsen på riksdagspartierna den 2 september.
Den 1 januari 2012 sänktes restaurangmomsen från 25 till 12 procent där regeringens ambition bland annat var att skapa fler arbetstillfällen och ge en extra skjuts åt branschen för att kunna anställa fler unga personer. Som bekant är det en omdiskuterad åtgärd. Den har både starka förespråkare och arga kritiker.

Datumet är valt med utgångspunkt från att det är lite drygt ett år kvar till valet och det är dags för de politiska partierna att bekänna färg i frågan. Blir det en höjning om de röd-gröna vinner valet? Och kommer alliansen att behålla 12 procent om man vinner? Och vad är egentligen sanning eller osanning i debatten?

De ledande branschtidningarna för restaurangbranschen, RS, Restauranger&Storkök, och Fast Food Magazine, ska därför den 2 september 2013 arrangera ett eftermiddagsseminarium/en hearing om effekterna av den sänkta restaurangmomsen. Seminariet/hearingen hålls på Meeting Room, Alströmergatan på Kungsholmen, Stockholm, kl 13-16. Bland talarna finns Björn Arnek, branschekonom på Visita, Eva Östling, vd Visita, Richard Bergfors, vd för Max, Ella Niia, ordförande i Hotell- och Restauranganställdas förbund samt företrädare för riksdagspartierna.

En kortversion av denna hearing kommer också att genomföras i samband med mässan Fastfood&Café med RestaurangExpo på Svenska mässan i Göteborg den 10 september. Där kommer Eva Östling och Björn Arnek från Visita också att medverka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094