23948sdkhjf

Lux Stockholm blir Lux Dag för Dag

Efter tio år känner Luxgänget att man vill ta tag i nya idéer. Restaurangen på Lilla Essingen stänger den 14 juli och återuppstår i ny tappning, som Lux Dag för Dag, den 20 september.
Lux låg ute till
försäljning under en tremånaders period men nu fortsätter Norström och kompani i
 samma anda fram till sommarstängningen den 14 juli. Därefter introducerar Lux
nya idéer i sina ”gamla” lokaler nere vid Mälaren på Lilla Essingen. Den nya 
restaurangen öppnar den 20 september med det nya namnet Lux Dag för Dag.

– Tanken är att Lux ska bli mer lättillgänglig för fler människor 
och att man kan återkomma oftare. Vi kommer som vi gjort i alla år, att arbeta
med närproducerade råvaror av högsta kvalitet och gärna från både mindre och
större producenter/odlare/fiskare/jägare med flera, berättar Henrik Norström.

Vidare berättar han att rätterna kommer att bli presenterade
på ett enklare sätt och med inte lika många komponenter som nu. Det blir mer
a vskalat och rustikt och nya rätter kommer att bytas dagligen vilket blir en 
rolig, kreativ utmaning. På tavlor på väggarna i restaurangen skrivs rätter upp
och ändras under dagen/kvällen vartefter råvarorna tar slut. När till exempel
jaktlyckan varit god erbjuds mycket vilt, när gösen är 
som fetast skrivs den upp och när hallonen är mogna står de på tavlorna direkt.

– Vi tänker oss att det dagligen finns 5-6 förrätter och lika 
många varmrätter och desserter i en prisklass mellan 85-250 kronor. Det kommer att
 vara säsongsanpassade rätter som just nu skulle varit till exempel sorbet av färska, 
solmogna jordgubbar, Dillstekt abborre med sparrissallad och smörsås, hängmörad
 kalvbiff med ramslökssmör och färska primörer, halstrad röding med 
nässeldressing och färsklök, berättar Henrik.

Lux kommer inte att heta Nya Lux. Ägarkvintetten bestämde 
sig för att behålla namnet Lux men istället för Lux Stockholm, blir det Lux Dag
 för Dag. Ett nytt namn var ett måste och Dag för Dag visar att det händer något 
nytt. Det nya namnet stämmer bra med tänket att byta rätter dagligen 
beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga.

-Det är också ett lekfullt namn som vi kan använda mycket i vår kommunikation. Timme för timme, månad för månad…. säger Lotta Norström.

Ur ett av köksfönstren på baksidan av restaurangen där man 
också ser in i köket kommer en ”Walk through” att finnas. Alla som vill, kan 
köpa med sig något gott att äta ute i parken eller hemma. Lättare lunch, kaffe,
fika. Där ska man också kunna plinga på och köpa med sig sparris, mogna 
jordgubbar, egenjagad fasan, Ängsöfisk, såser, fonder med goda råd om
tillagning med mera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078