23948sdkhjf

SM i mathantverk

Den 8-10 oktber hålls SM i mathantverk i Östersund.


Årets viktigaste händelse för mathantverkare från hela Norden sker 8-10 oktober 2013 i Östersund. Idé- och kunskapsforumet Særimner arrangeras av Eldrimner - Nationellt resurscentrum för mathantverk, i år tillsammans med Ny Nordisk Mat. Evenemanget står även värd för SM i Mathantverk som nu är öppet för deltagare från alla Nordens länder.

Ett fullspäckat och intressant program erbjuds på Særimner 2013. Mathantverksseminarier blandas med debatter och föreläsningar kring årets tema: Nordiskt mathantverk. Detta är en viktig mötesplats och kunskapskälla för Nordens alla mathantverkare och politiker inom jordbruk och landsbygd.

Här avgörs även de presigefyllda svenska mästerskapen i mathantverk som äger rum för 17:e gången. Årets tävling är något alldeles speciellt eftersom den för första gången öppnar upp för deltagare från alla Nordens länder. I samarbete med Ny Nordisk Mat hoppas Eldrimner få äran att ta emot många nordiska mathantverkare, som också får chansen att delta i tävlingen. I år går det att tävla i 43 olika klasser. Nya för i år är mjölksyrade grönsaker, senap, nektar, sötebröd och innovativt mathantverk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097