23948sdkhjf

Stipendier till grythytteelever

Eleverna vid Grythyttans restaurangskola Anna Vistrand och Jan Jakub Koltowski har belönats med var sitt stipendium.
För fjärde året i rad delade Svensk Cater ut sitt stipendium för främjande av närodling och gastronomi. Stipendiet delas ut till studenter vid Grythyttans restaurangskola som på ett engagerat och lustfyllt sätt brinner för närproducerad mat och för att få andra att upptäcka det.

2013 års stipendiater blev Anna Vistrand och Jan Jakub Koltowski med följande motivering:

”Anna och Jan har givit tydliga beskrivningar av sina förhållningssätt till det lokala engagemanget och skillnaden det kan göra för resultatet på tallrik och i glas. De har en klar färdig tanke i ämnet och en tydlig riktning efter examen.”

Svensk Cater vill lyfta fram och belysa sin lokala förankring genom detta stipendium. Stipendiet består av 10 000 kronor per stipendiat samt en smakresa i matens, dryckens och närodlingens tecken. Uppdraget förändras år från år och presenteras
i samband med stipendieutdelningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063