Deltävlingar i Årets Kock
Det är Linköping, Växjö och Kramfors som arrangerar deltävlingarna i Årets Kock 2014.
Bonde + kock = sant är temat som präglar även årets tävling. Gemensamt för både bonden och kocken är deras engagemang i råvarorna och arbetet med smakupplevelser. Det handlar bland annat om bra omsorg om djur och natur, något som får maten vi äter att smaka extra gott. Svenska råvaror från landets bönder kommer att ha en nyckelroll i mästerskapet.
– LRF arbetar med Årets Kock för att förstärka kopplingarna mellan bonden, kocken och maten. Både bonden och kocken har mycket att vinna på ett samarbete. Svenska bönder kan leverera bra och säkra råvaror. Samtidigt är det viktigt för kockarna att kunna tala om hur, var och av vem maten har producerats. På så sätt kan gästerna känna sig trygga i att maten producerats på ett bra sätt, säger Helena Jonsson, förbundsordförande LRF.
Årets Kock 2014 avgörs i två semifinaler, en Sista chansen och slutligen i en final i Stockholm. Vinnarna i Linköping och Växjö får varsin plats i finalen. Ytterligare fyra kockar tar sig till finalen via Sista chansen i Kramfors. Totalt är det sex kockar som tävlar om titeln Årets Kock i finalen i Stockholm i februari 2014.