23948sdkhjf

Deltävlingar i Årets Kock

Det är Linköping, Växjö och Kramfors som arrangerar deltävlingarna i Årets Kock 2014.
Nu är det klart vilka städer som tar hand om deltävlingarna i Sveriges mest prestigefyllda mattävling, Årets Kock 2014 - Svenska Mästerskapen i professionell matlagning. De utvalda städerna är Linköping, Växjö och Kramfors. Eventet kommer att ha en regional prägel med råvaror från landets bönder.

Bonde + kock = sant är temat som präglar även årets tävling. Gemensamt för både bonden och kocken är deras engagemang i råvarorna och arbetet med smakupplevelser. Det handlar bland annat om bra omsorg om djur och natur, något som får maten vi äter att smaka extra gott. Svenska råvaror från landets bönder kommer att ha en nyckelroll i mästerskapet.

– LRF arbetar med Årets Kock för att förstärka kopplingarna mellan bonden, kocken och maten. Både bonden och kocken har mycket att vinna på ett samarbete. Svenska bönder kan leverera bra och säkra råvaror. Samtidigt är det viktigt för kockarna att kunna tala om hur, var och av vem maten har producerats. På så sätt kan gästerna känna sig trygga i att maten producerats på ett bra sätt, säger Helena Jonsson, förbundsordförande LRF.

Årets Kock 2014 avgörs i två semifinaler, en Sista chansen och slutligen i en final i Stockholm. Vinnarna i Linköping och Växjö får varsin plats i finalen. Ytterligare fyra kockar tar sig till finalen via Sista chansen i Kramfors. Totalt är det sex kockar som tävlar om titeln Årets Kock i finalen i Stockholm i februari 2014.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.056