Prinsesstårta, förstås!
Det är bråda dagar för landets konditorer. Det bakas prinsesstårtor som aldrig förr inför bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Chris O´Neill.
– Glädjen över bröllopet har verkligen smittat av sig och konditorierna runt om i landet laddar nu som bäst inför den stora dagen med tårtor av alla de slag, säger Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.
– När Kronprinsessan Victoria gifte sig blev det rusning efter prinsesstårtor och prinsessbakelser. Vi hoppas alla vill vara med och fira prinsessan och Chris när de gifter sig på lördag.
Ursprungsreceptet till prinsesstårtan härstammar från Prinsessornas kokbok som utgavs på 1930-talet av hushållsläraren Jenny Åkerström. Hon undervisade bland andra prinsessorna Märtha, Margaretha, och Astrid (döttrar till prins Carl och Prinsessan Ingeborg). I boken heter tårtan "Grön tårta" men den fick sedan namnet "prinsesstårta" eftersom prinsessorna sägs ha varit speciellt förtjusta i den.