23948sdkhjf

Final i Pizza-SM den 5 juni

Tre vassa finalister ska göra upp om vem som är Sveriges Pizzamästare. Tävlingen hålls den 5 juni i samband med evenemanget Smaka på Stockholm.
Nu på onsdag den 5 juni, på matfestivalen Smaka på Stockholm, tävlar Sveriges bästa pizzabagare om titeln Sveriges Pizzamästare inför en namnkunnig jury. Av årets finalister kommer en från Varberg och två från Stockholm. Tävlingen startar klockan 16 och äger rum på stora scenen i Kungsträdgården. Tävlingen kommer att ledas av Edward Blom, mathistoriker och känd från tv.

Pizza-SM arrangeras av tidningen Fast Food Magazine och syftet med tävlingen är att lyfta fram goda exempel bland pizzabagarna, deras yrkeskunnighet och kvalitetsmedvetenhet.

– En fantastisk rolig tävling av flera skäl. För det första är pizzan nästan svensk husmanskost idag och alla har synpunkter på en bra eller dålig pizza. För det andra är tävlingen också ett sätt att lyfta fram en yrkesgrupp som sällan uppmärksammas, säger Anders Örnevall, chefredaktör, Fast Food Magazine.

I år var det fler än någonsin som ville vara med och tävla i Pizza-SM. En jury har rest runt och provsmakat pizzor över hela landet och utifrån det arbetet har tre finalister vaskats fram. De tre finalisterna är:

1.Adem Tokmak, från Vapiano i Stockholm, tävlar med bidraget ”Vitello con Rucolla” som bland annat innehåller kalvkött, pepprig rucolla och bruschettamix.
2.Frida Ceveryd, från Stantons Breareds torg i Varberg, tävlar med bidraget ”Horseradish luxury” som bland annat innehåller lättrökt lax, wasabifärskost och riven pepparot.
3.Jonas Karlsson, från Speceriet i Stockholm, tävlar med bidraget ” Tarte flambé facon Carlsson”, som bland annat innehåller rökt oxmärg, syrad vitkål och toppad med gräddfil.

Under finalen ska de tre finalisterna dels baka sin egenkomponerade pizza samt en klassisk pizza utifrån en färdig ingredienskorg. Bedömningen av pizzorna görs av den namnkunniga juryn Tommy Myllymäki, silvermedaljör i kock-VM, Bocuse d´Or, 2011 och känd från TV4s Matresan, och Tom Sjöstedt, vinnare Årets Kock 2008 och fd medlem i Svenska Kocklandslaget och Ulrika Brydling, som tillsammans med sin syster Carina driver Brydlings på Åhléns i Stockholm och ledare för det svenska Juniorkocklandslaget 2006. Även 2011 års vinnare Tony Gerasovski samt Michel Arvblom, med stora internationella meriter i EM och VM under senare år, sitter med i juryn.

Redan dagen innan, den 4 juni klockan 14 i SoStockholm (galleri som ligger i höjd med stora scenen, Jussi Björlings allé 5), genomförs ”Dagen Deg”. Då kommer de tre finalisterna göra sina respektive finaldegar. I samband med detta finns möjlighet för media att träffa finalisterna och göra intervjuer.
Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete med Arla, Coca-Cola, Ramlösa Kvarn, Finax, Axfood Snabbgross, Hällde, PizzaMaster, Tingstad och Campino.
Mer information kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078