23948sdkhjf

Norra Sveriges största matevent

Nu är det intensivt förarbete inför norra Sveriges största matevent - Matfesten i Skellefteå 29 augusti - 1 september.
Årets Matfest i Skellefteå blir i stort sig lik men det finns även nyheter som en en ny saluhall där några av aktörerna är Norrmejerier, Nyckelbryggerier, Svantes Vilt, Bröderna Olofssons bageri, Pettersson Chark, Kalix sylt, Botnia Fisk och Topp Chark. Saluhallen arrangeras av Matproducenter i norr.

I direkt anslutning till Matfesten anordnas även MatiNorr 28-29 augusti, konferensen för hela livsmedelsbranschen i norr. Betydelsen av en lokal matkultur med både råvaror, produkter och servering av hög kvalitet diskuteras ur flera olika perspektiv. Journalisten Carin Fredlundsom kommer att prata om de stora kedjornas egna märkesvaror - en välsignelse eller förbannelse? Andra föreläsare är Ami Hovstadius, Visit Sweden, Sören Persson, LRF, Lotta Gröning, journalist och debattör samt Elin Bäckman, Coop Nord. Bland ämnena finns såväl livsmedelssäkerhet som varumärkesstrategier.

"De kommunala kökens frälsare” har Johan Andersson kallats. Han är en av de som under den andra konferensdagen ger ny inspiration till alla som jobbar med mat i de offentliga sammanhangen.
Andra föreläsare som talar på temat den offentliga maten är Kristina Wikström, Hushållningssällskapet och Annika Unt Widell, Skolmatens vänner. Båda dagarna avslutas med en paneldiskussion.

Skellefteå kommun, Måltidsenheten, har också tagit initiativ till en nätverksträff i samband med konferensen. Träffen riktar sig till arbetsledande chefer och kostchefer inom offentliga måltider från Sundsvall och norrut. En av huvudfrågorna är om det finns ett gemensamt behov av ett kunskapsnätverk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078