23948sdkhjf

Bagar-håkan siktar mot guld

Förra året lyckades Håkan Johansson och Svenska Bagarlandslaget med bragden att bli fjärde bästa lag i världen och det bästa i Europa, när de tävlade i Bagar-VM i Paris, Coupe Louis LeSaffre. Uttagningarna till individuella Bagar-VM är klara och Håkan Johansson representerar Sverige i kategorin sött bröd i konkurrens med sju andra nationer.

Tävlingen som syftar till att stärka bageriprofessionens ställning avgörs på den internationella brödmässan Europain i mars 2014. I kategorin sött bröd, där Håkan Johansson tävlar, ska deltagarna tillverka såväl kavlade bakverk såsom croissanter och pain au chocolat, som briocher och vetebröd.

Håkan Johansson är ansvarig för allt bröd som finns till försäljning i nyöppnade Stockholmsrestaurangen Taverna Brillos bageri och restaurang och på systerrestaurangerna Riche, Teatergrillen och Sturehof. Utöver det axlar han rollen som biträdande lagkapten i Bagarlandslaget.
– Jag känner mig taggad inför VM och siktar mot guld. Nu närmast väntar en lång träningsperiod innan det är dags, säger Håkan Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078