Många bokpriser till Sverige
Gourmand World Cookbook Awards belönade Ica Bokförlag med en första plats och en bronsplacering.I kategorin ”Scandinavian Cuisine” blev Nordens Bästa Mat av Katja Palmdahl och Viola Adamsson utsedd till Best in the World. Boken vann med motiveringen:"Med studier vid Uppsala Universitet belägger Viola Adamsson i Nordens Bästa Mat att den kosten är väldigt nyttig. Tillsammans med Katja Palmdahl har hon gjort en inspirerande och nyskapande bok utifrån nordiska råvaror och traditioner."Tredjeplatsen i kategorin ”Television Europe” togs hem av Mitt Kök – Sverigeresan. Boken återberättar den resa som vinskribenten Jens Dolk och stjärnkocken Tommy Myllymäki gjorde genom Sverige 2011 i jakt på det bästa bland närodlat och närproducerat som landet har att erbjuda.I övrigt fick Brasserie Le Rouge ett silver för sin cookbook producerad av Marco Baudone, The bearded lady. Det svenska magasinet Fool Magazines engelskspråkiga version utsågs till världens bästa matmagasin.Restauang Pa&Co:s bok ”Mer än en kokbok”, på förlaget Libertad, blev belönade med ett silver.I klassen ”French”, vann den svenska boken ”Den franske bagaren” av Sebastien Boudet, utgiven på Bonniers, ett guld.I klassen ”Hälsa” blev boken ”Matfrisk, mat som förebygger cancer, belönad med ett silver. Den är skriven av Lars Beckman, Lars Frantzén och Fredric Andersson.I klassen ”Charity-Found raising, Europe” fick boken Gudarnas föda” ett guld och utsågs till bästa boken i Europaklassen. Den är skriven av Anna-Sofia Winroth, Gefle Chocolaterie.I televisionsklassen uppmärksammades Richard Julin och Champagne Club.