23948sdkhjf

Mathias Dahlgren lanserar påsköl

Kocken och krögaren Mathias Dahlgren fördjupar bryggsamarbetet med Jessica Heidrich genom en serie mikrobryggda säsongsöl till svenska högtider. Först ut är S:t Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl som släpps den 11 mars.

Mötet mellan Mathias Dahlgren och bryggaren Jessica Heidrich för drygt ett år sedan resulterade i en serie mikrobryggda öl med svenska smaker. Tillsammans har de hittills bryggt ett enbärsöl och ett porsöl som serveras på Mathias Dahlgrens restauranger samt även kan tillgås genom Systembolagets beställningssortiment. Nu fördjupar Mathias och Jessica sitt samarbete genom att skapa säsongsöl till våra traditionella högtider. Det första säsongsölet heter S:t Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl och lanseras 11 mars.– Resultatet är ett elegant, mustigt och mörkt öl med balanserad beska som möter den inhemska påskmaten mycket väl, säger Mathias Dahlgren.S:t Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl är bryggd på pilsner, karamellmalt och specialrostad chokladmalt. Humlet består bland annat av Centennial och Amarillo. Doften har lätt rostade toner och den maltiga kroppen avslutas med aromatisk kryddig beska.– Vi har bryggt en mörk lager i modern stil med lite högre beska för att passa de rena smakerna på det svenska påskbordet, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks. Mörk lager är en underskattad öltyp som jag är mycket förtjust i. S:t Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl lanseras 11 mars på Systembolaget. Alkoholhalten är 5,3 procent och priset 16:90 kronor för 33 cl flaska.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079