23948sdkhjf

Korvsucce!

Festivalen arrangerades av Korvakademien i samarbete med Nordiska museet och man hade samlat runt 45 utställare från hela landet som fick chansen att prata om korv med alla besökare.
– En härlig stämning hela helgen, massor med intresserade människor. Vi är jättenöjda. Vi ska definitivt ha en korvfestival varje år, tyckte Bo Lodin på Special Chark, samtidigt som han bjöd på ”Söderslang”, hans egna varumärke för en äkta varmkorv i miniformat med fårtarm.
– Mycket lyckad, sa Rikard Söderström på Carlströms Kött och Chark i Västerås. Uppenbarligen tycker väldigt många människor om korv. Ett kul tillfälle för oss att visa upp våra produkter för stockholmarna.
I Korvhantverks monter fanns Jon Randow. Han gillar också alla glada besökare.
– För oss är det viktigare att få visa upp oss, prata om korv snarare än att sälja så mycket. Men vi har sålt mer än vi trodde och det gör ju inget!
Hos företaget Sunda Måltider och Kerstin Borg kunde man provsmaka och köpa Roslags-salcicciakorv, alla gjorda på svenskt, lokalproducerat kött som till exempel älg, hjort och gris.
– Det kommer så många ungdomar som är genuint intresserade av korv. Det är kul.

Men på festivalen hände mycket mer. Birgitta Starck på Stensåkra Charkuteri i Vetlanda blev Årets Korvprofil och fick ta emot en diplom från Korvakademiens preses Christina Möller.
– En underbar känsla att få utmärkelsen. Jag och min man har drivit Stensåkra sedan 2006 och vi har jobbat på med att utveckla produkterna. Det är också härligt att en kvinna fick priset, i en värld som domineras av män.

På scenen spelade ”Isterbandet” gamla och nya örhängen och här avgjordes också ett antal ”korvdueller” mellan olika kockar. Magdalena Ribbing pratade korv och etikett och Jens Dolk, känd från Matresan i TV4, pratade om vilka drycker som passar till korv. De båda ledamöterna i Korvakademien Ulf Elfving och Jan Scherman skötte alla presentationer på scenen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078