23948sdkhjf

Nära 6 500 besökte Fastfood&Café och RestaurangExpo

Det betyder att mässan verkligen befäst sin position som en av Nordens främsta fackmässor för branschen. Kistamässan var mötesplatsen där hela restaurang- och cafébranschen slöt upp för att titta närmare på årets 232 utställare och ta del av ett fullspäckat mässprogram.

Den senaste tidens trender med matlagningsprogram och kokböcker har resulterat i att kunden idag kan mycket mer vilket ökar kraven på krogarna, caféerna och snabbmatsrestaurangerna. Som ett direkt resultat av detta ökar även kraven på leverantörerna. Några av årets stora trender ute på mässgolvet var unikiteten, hälsotrenden och gröna alternativ. Det är tydligt att fokus på kvalité har ökat med åren och skall det vara etniskt skall det vara renodlat. Blickarna börjar även dras från horisonten och fokus ökar på det egna nordiska köket. Smaker, färger, drycker, brödsorter, kött, fisk, ekologiskt, lokalt och globalt – valmöjligheterna var outtömliga på mässgolvet.

Det var flera kostnadsfria seminarier och aktiviteter som pågick under mässdagarna med fokus på trender och verksamhetsutveckling. En av de absoluta höjdpunkterna på årets mässa var den exklusiva paneldiskussionen mellan Peter Kreiner, Damián García Puig och Dimitris Leivadas - tre av männen "bakom kulisserna” till tre av världens bästa restauranger - noma, el Bullimedia & The Fat Duck. Det var härlig stämning med högt till tak och publiken fick lära sig allt om hur ett gastronomiskt geni måste förvaltas på ett professionellt sätt för att en restaurang ska nå den absoluta världstoppen. Ledorden för alla tre restaurangerna är passion, gemenskap, perfektionism och kreativitet. På alla nivåer. Från köket till bokningen, från råvaran till bokutgivningen.

Nu drar mässan vidare och arrangeras nästa gång den 10-11 september i Göteborg. Därefter väntar Malmö den 29-30 januari 2014 för att sedan återvända till Stockholm den 27–28 januari 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066