Marcus Nemrin blev Årets Sous Vide-kock
Årets Sous Vide-kock 2013 heter Marcus Nemrin på Sofiero Slott utanför Helsingborg. Han belönades bland med en en bil!
– Det var verkligen högt tempo i köken. Vår konferencier Steffo Törnquist ledde fram finalen på ett fantastiskt underhållande sätt och fick fram det bästa hos de tävlande, berättar Maria Adolfsson, Lithells sous vide.
Finalisterna Marcus Nemrin, Per-Gunnar Hansson och Peter Danek fick en hemlig råvarukorg att jobba med under 1 timme. Råvarukorgen bestod
bl av renstek av ytterlår sous vide, mörk köttfond/kycklingfond, betor och olika sorters kål, svamp, lök och citrusfrukter.
Vinnarrätten blev: Portvinsglaserat renytterlår med kvitten och svartkål, champinjonsås och brynt smör med pepparrot.
Juryn, bestående av Marco Baudone, Jonas Ålund och Mattias Larsson, motiverade valet av vinnare så här: "En mycket fin hantering av köttet, bra harmoni på tallriken och ett fint hantverk gjort med mycket glöd och passion."
Marcus Nemrin tog emot nycklarna till en SMART-car. Alla finalister fick en kniv från Global, varsin kockrock från Segers samt Steffo Törnquists bok "Steffos spritbibel".