23948sdkhjf

Oaxen Krog & Slip öppnar i maj

Nu är det snart dags för krögarparet Magnus Ek och Agneta Green att öppna sin nya krog, Oaxen Krog&Slip, på Djurgården i Stockholm.
I maj öppnar krögarparet Magnus Ek och Agneta Green Oaxen Krog & Slip vid Beckholmsbron på Djurgården i Stockholm. Restaurangernas retroinspirerade stil är hämtad från den marina verkstadsindustri som förr bedrevs i området.
– Vi har valt den nya platsen med omsorg. Här på Djurgården ser vi att vi kan vidareutveckla vår filosofi och det vi har skapat under 17 år ute på skärgårdsön Oaxen, säger Agneta Green.

Den nya Oaxen Krog kommer att påminna mycket om sin föregångare. Här kommer att serveras måltider av högsta kvalitet, där man värnar om de råvaror som finns i naturen och eftersträvar ett hållbart förhållande till både mat, dryck och servering.

Oaxen Krog får 32 platser i matsalen plus 14 platser en trappa upp i klubbrummet, som passar för middagar och möten i avskildhet. I systerkrogen Oaxen Slip, som ligger i samma byggnad med gemensam ingång, ryms 76 gäster och sommartid kommer det att finnas 100 platser utomhus vid varvsplan och kajen.

– I Slipen kommer vi att servera vår tolkning av bistromat. Goda och okomplicerade rätter, där många är tänkta att dela på två eller flera personer, säger Agneta Green.

Huvudägare i Oaxen Krog AB är Magnus Ek och Agneta Green. Fastighets AB Stadshus, som ingår i Einar Mattsson-gruppen, är numera delägare och finansiär. Einar Mattsson Byggnads AB har uppdraget att uppföra byggnaden där restaurangerna ska inrymmas.

– Stockholms attraktionskraft är viktig för våra verksamheter och vi är glada att få vara med och skapa förutsättningar för att en av världens bästa restauranger kan bedriva sin verksamhet här, säger Stefan Ränk, koncernchef på Einar Mattsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359