Dovhjort på Årets Kock
I december offentliggjordes att fjällröding är huvudråvara i den tävlingsuppgift som finalisterna i Årets Kock 2013 har fått förbereda och nu tränar på, inför finalen den 8 februari. Den andra huvudråvaran har alltid presenterats strax innan tävlingsstart. I år är det nu regler som gäller.– Vi strävar efter att ständigt utveckla tävlingen. Genom att göra en oväntad ändring i förutsättningarna för finalisterna vill vi i högre grad efterlikna en kocks vardag, säger Hanna Halpern, general Årets Kock.Ett visst överraskningsmoment finns dock kvar och finalisterna har inte möjlighet att förbereda hela tävlingsrätten. Övriga ingredienser i råvarukorgen får de ta del av först på finaldagen.Varje finalist får två dovhjortsadlar inklusive ben och ska tillaga en varmrätt för 14 personer. Dovhjortarna levereras av Peter och Karina Jönsson, Rommestorp, Vinslöv.Finalen avgörs den 8 februari i Stockholm Waterfront och de tävlande är:Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, StockholmLeo Frodell, Storstad, StockholmMartin Hansen, Grand Hotel, LundJesper Bogren, Norda Bar & Grill, GöteborgJohan Backéus, Restaurang Lux, StockholmMartin Brag, Pontus Catering, Stockholm