Dovhjort på Årets Kock
– Vi strävar efter att ständigt utveckla tävlingen. Genom att göra en oväntad ändring i förutsättningarna för finalisterna vill vi i högre grad efterlikna en kocks vardag, säger Hanna Halpern, general Årets Kock.
Ett visst överraskningsmoment finns dock kvar och finalisterna har inte möjlighet att förbereda hela tävlingsrätten. Övriga ingredienser i råvarukorgen får de ta del av först på finaldagen.
Varje finalist får två dovhjortsadlar inklusive ben och ska tillaga en varmrätt för 14 personer. Dovhjortarna levereras av Peter och Karina Jönsson, Rommestorp, Vinslöv.
Finalen avgörs den 8 februari i Stockholm Waterfront och de tävlande är:
Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm
Leo Frodell, Storstad, Stockholm
Martin Hansen, Grand Hotel, Lund
Jesper Bogren, Norda Bar & Grill, Göteborg
Johan Backéus, Restaurang Lux, Stockholm
Martin Brag, Pontus Catering, Stockholm