Ystad Saltsjöbad storsatsar på gastronomin
Ystad Saltsjöbad utvecklas och förnyas, och nu är mycket på gång på det gastronomiska området. Två av de tre nya restauranger kommer att bli klara i början av nästa år, vilket innebär cirka 500 kvadratmeter ny krogyta med ungefär 300 sittplatser. Den tredje invigs direkt efter sommaren.– Det här är ett led i vår ambition att ge fler människor en anledning att resa hit, och vi sätter nu verkligen fokus på matupplevelsen på Ystad Saltsjöbad, säger Anders Nilsson, vd, Ystad Saltsjöbad.Den största av nytillskotten blir en restaurang med fokus på fisk och skaldjur, med plats för 170 sittande matgäster. Den beräknas kunna öppnas under första kvartalet 2013. Ystad Saltsjöbad får också en ny bistro av klassiskt snitt, namnet blir Vitas. Det tredje konceptet ska heta Nero, en italiensk restaurang med en rejäl satsning på det italienska köket.Den gastronomiska satsningen väntas skapa cirka tio nya arbetstillfällen på Ystad Saltsjöbad.