23948sdkhjf

Oskar Larsson är Årets Framtidslöfte

Begåvade 21-årige kocken Oskar Larsson hos Frantzén/Lindeberg utsågs till Årets Framtidslöfte på Restauranggalan.– Jag vill gärna vara med och utveckla Frantzén/Lindeberg till en av världens bästa restauranger, sa Oskar efter prisutdelningen.

Vinnarmotiveringen för priset lyder:”Årets Framtidslöfte gick efter gymnasiepraktiken rakt in i köket på Sveriges kanske mest eftertraktade restaurangarbetsplats och lyckades under två år jobba sig upp till att vara en av restaurangens mest uppskattade medarbetare. En bedrift så god som mången tävlingsmerit. Vi misstänker att vi i framtiden kommer att få höra mycket mer om denne 21-åring.”Oskar, hur kommer det sig att du valt att arbeta i restaurangbranschen?– Jag blev intresserad av att laga mat redan som barn och det berodde framför allt på att min kusin var kock. Jag fick jobb på hans restaurang och sedan har det bara fortsatt vidare. Vad tycker du om att laga för mat när du är hemma?– Jag gillar att prova nyheter och experimentera lite. Men om jag ska laga middag själv blir det oftast enkel mat som en bit kött, potatis och sallad.Du är årets framtidslöfte, hur ser du på din framtid?– Jag trivs med mitt jobb på Frantzén/Lindeberg och jag vill gärna vara med och utveckla restaurangen till en av världens bästa. Text: Karin Ahlström Jensen, Foto: Magnus Sandberg

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078