23948sdkhjf

Svartengrens är Årets Barkoncept

På Restauranggalan i måndags korades baren på stockholmsrestaurangen Svartengrens till Årets Bästa. Bakom baren finns Madeleine Rapp och Josephine Sondlo.

Bartenderduon fick priset med följande motivering:"Bakom denna bar glittrar det av experimentlusta och vilja att testa gränserna. Med ihärdighet, begåvning och kunskap som verktyg har barteamet redan lyckats skapa egna, omtalade klassiker. En ständig utveckling, en unik drinklista och ett föredömligt gästbemötande gör att Svartengrens är väl värdiga vinnare av Årets Barkoncept 2012."Vad är speciellt med ert barkoncept?– Vårt bemötande av gästerna. De ska känna sig omhändertagna. Vi blandar drinkar som gästerna vill ha.Gör inte alla barer det?– Vi anser att vi tar det ett steg längre eftersom vi verkligen vill hitta rätt drink till rätt person och ta reda på just den gästens behov. Vi vill inte att våra gäster slentrianmässigt ska beställa en Old Fashioned bara för att de dricker det i Mad men. Så vilken drink skulle ni servera mig om jag bad om något gott?– Vi skulle fråga om du gillar sött, syrligt, starkt, svagt et cetera. Och baserat på vad du svarat nu skulle vi servera en Desnuda som innehåller pisco, cassis, lime, ingefära, socker och soda. Var får ni era nya idéer ifrån?– Vi reser mycket för att bli inspirerade. Gärna till New York.Vad heter favoritbaren där?- Dutch Kills bar!Text: Karin Ahlström Jensen, Foto: Magnus Sandberg

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063