23948sdkhjf

Gastrologik är Årets Krog

Under måndagens Restauranggala belönades Gastrologik med utmärkelsen Årets Krog. – Vi tror på den här idén och vi tror på varandra, sa Anton Bjuhr och Jacob Holmström efter prisutdelningen.
Gastrologik fick priset Årets Krog med följande motivering:

"Årets Krog har under kort tid blivit omskriven, hyllad och fullbokad. Att på detta sätt ha modet att bryta ny mark för ett eget koncept utan tidigare krögarerfarenhet tjänar som en inspiration för hela branschen. Genom att driva jakten på den perfekta råvaran till sin spets, och genom att så tydligt kommunicera sin strävan, har krögarna skapat en restaurang som det alltid är intressant att vända tillbaka till. Här sätts yrkeskunskaperna i både kök och matsal på hårda prov varje kväll – precis som de vill de ha det. Nästa generations krögare är här."

Så här kommenterade Anton Bjuhr och Jacob Holmström priset efter prisutdelningen:

Vad gör ni som är så bra?
– Nu är det ju inte bara vi, utan hela vårt team som gör detta tillsammans.

Ok, vad gör teamet som är så bra?
– Tillsammans har vi skapat en restaurang som bygger på naturens förutsättningar. Vi rättar oss helt efter naturen och tar hänsyn till och respekterar råvaran. Vi bryr oss bara om utbud och inte om efterfrågan. Vi tror på den här idén och vi tror på varandra.

Så man vet inte vad man får när man kommer till er?
– Nej, och personalen vet inte vad de ska servera. Vi kan ändra menyn efter en vecka eller också efter en dag. Eller till och med under en kväll. Då gäller det att ha flexibla medarbetare.

Var kommer inspirationen ifrån?
– Den kommer från råvaran. Ingenting är förutbestämt. Utifrån vår känsla och vår erfarenhet bestämmer vi vad vi vill göra just då, med just den råvaran.

Hur ska ni utvecklas vidare nu?
- Vi släpper aldrig den här idén. Det är vår mission att visa gästerna hur viktig råvaran är.

Så vilka råvaror är favoriter just i denna timme?

- Rotselleri och krabba.

Text: Karin Ahlström Jensen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062