23948sdkhjf

Alla 24 semifinalister klara

Det är både veteraner och debutanter i andra semifinalen av Årets Kock 2013.

Nära 150 kockar sökte till Årets Kock 2013 – SM i professionell matlagning. Nu återstår 24 tävlande som ska göra upp i två semifinaler. De totalt 24 semifinalisterna är verksamma från Malmö i söder till Luleå i norr. Majoriteten kommer från storstockholmsområdet, Malmö eller Göteborg men även orter som Kumla, Ystad och Simlångsdalen finns representerade. Två tävlande arbetar i Norge. Ålderspridningen är mellan 22 och 45 år och samtliga tävlande är män. Ett flertal har flera Årets Kock semifinaler och finaler bakom sig men nästan lika många tävlar för första gången.Tolv semifinalister tävlar i Uppsala 13 november och tolv tävlar i Jönköping den 20 november. De tolv kockar som tävlar i Jönköping är:Leo Frodell, Storstad, StockholmHel bakad odlad piggvar med knaprigt skinn och munierstekt slagFredrik Persson, Görvälns Slott, JärfällaKryddstekt kaninrygg från Vreta gård, kaninkorv smaksatt med lardo och salvia.Robin Engdahl, Riddersviks Gård, HässelbyHjälmargös på tre vis. Bakat ostron, dill och krassegelé samt rökt smöremulsionMartin Hansen, Grand Hotel, LundHasselnötsstekt filé och krispiga vingar av garnfångad slätvar från Skagerrak med kravmärkta blåmusslor, ekologiska lökar, pepparrot, brynt benmärg och krasseMartin Brag, Pontus Catering, StockholmVariation på Hagbygårdsanka – serverad med saltrostade betor, bakad och inlagd lök, nötig ”jord” samt anksky och en doft av cassiabarkEdin Dzemat, Linnea Art Restaurant, GöteborgDillrimmad stekt piggvar med lättrökt bakad Smögenkräfta, frasigt piggvarsslag, pepparrot och yoghurts puréJesper Bogren, Swedish Taste, GöteborgHummerbakad torsk med blomkålsterrin smaksatt med bränd citron, kroppkakor samt hummerteNiklas Edgren, Fazer Food Services, KumlaGårdskyckling AnglaisJonas Lagerström, Bølgen og Moi, Tjuvholmen, OsloGrissida och kind från Domta gård, med svamp, kålrot och tryffelDaniel Müllern, Brasserie Östergatan, YstadKnaperstekt sadel och slarvsylta på Unggris från Henriksfälts Gård med minutpicklade höstfrukter, rotsellerikräm och brynta hasselnötterDennis Säwström, Mahults Herrgård, SimlångsdalenEkologiskt lamm från Öströö fårfarm med lök, persilja och PrästLukas Hansson, Grand Hotel, LundBrynt sockersaltad torskrygg med tempererat ägg, jordärtskockor, frasig brandad, picklade gurkpärlor, rökta musslor, hasselnöt och skummig musselsås med smak av dill.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062