Alla 24 semifinalister klara
Det är både veteraner och debutanter i andra semifinalen av Årets Kock 2013.
De totalt 24 semifinalisterna är verksamma från Malmö i söder till Luleå i norr. Majoriteten kommer från storstockholmsområdet, Malmö eller Göteborg men även orter som Kumla, Ystad och Simlångsdalen finns representerade. Två tävlande arbetar i Norge. Ålderspridningen är mellan 22 och 45 år och samtliga tävlande är män. Ett flertal har flera Årets Kock semifinaler och finaler bakom sig men nästan lika många tävlar för första gången.
Tolv semifinalister tävlar i Uppsala 13 november och tolv tävlar i Jönköping den 20 november. De tolv kockar som tävlar i Jönköping är:
Leo Frodell, Storstad, Stockholm
Hel bakad odlad piggvar med knaprigt skinn och munierstekt slag
Fredrik Persson, Görvälns Slott, Järfälla
Kryddstekt kaninrygg från Vreta gård, kaninkorv smaksatt med lardo och salvia.
Robin Engdahl, Riddersviks Gård, Hässelby
Hjälmargös på tre vis. Bakat ostron, dill och krassegelé samt rökt smöremulsion
Martin Hansen, Grand Hotel, Lund
Hasselnötsstekt filé och krispiga vingar av garnfångad slätvar från Skagerrak med kravmärkta blåmusslor, ekologiska lökar, pepparrot, brynt benmärg och krasse
Martin Brag, Pontus Catering, Stockholm
Variation på Hagbygårdsanka – serverad med saltrostade betor, bakad och inlagd lök, nötig ”jord” samt anksky och en doft av cassiabark
Edin Dzemat, Linnea Art Restaurant, Göteborg
Dillrimmad stekt piggvar med lättrökt bakad Smögenkräfta, frasigt piggvarsslag, pepparrot och yoghurts puré
Jesper Bogren, Swedish Taste, Göteborg
Hummerbakad torsk med blomkålsterrin smaksatt med bränd citron, kroppkakor samt hummerte
Niklas Edgren, Fazer Food Services, Kumla
Gårdskyckling Anglais
Jonas Lagerström, Bølgen og Moi, Tjuvholmen, Oslo
Grissida och kind från Domta gård, med svamp, kålrot och tryffel
Daniel Müllern, Brasserie Östergatan, Ystad
Knaperstekt sadel och slarvsylta på Unggris från Henriksfälts Gård med minutpicklade höstfrukter, rotsellerikräm och brynta hasselnötter
Dennis Säwström, Mahults Herrgård, Simlångsdalen
Ekologiskt lamm från Öströö fårfarm med lök, persilja och Präst
Lukas Hansson, Grand Hotel, Lund
Brynt sockersaltad torskrygg med tempererat ägg, jordärtskockor, frasig brandad, picklade gurkpärlor, rökta musslor, hasselnöt och skummig musselsås med smak av dill.