23948sdkhjf

Chark-SMs alla vinnare

16 svenska mästare korades nyligen när Chark-SM avgjordes. Bland annat utsåg man Sveriges godaste falukorv, köttbullar, julskinka och isterband.

Syftet med tävlingen är att bidra till kvalitetsutveckling men också att göra det enkelt för konsumenterna att välja bra charkprodukter i butikerna. Alla produkter som nått den högsta kvalitetsnivån får guldmedalj, bland guldmedaljörerna utses sedan en svensk mästare i varje klass. Närmare 200 produkter belönades med guldmedalj i årets tävling, som blev rekordstor med 760 tävlande produkter.Tävlingen ger konsumenterna möjlighet att få reda på vilka charkprodukter som är riktigt bra. Medaljer på förpackningarna visar vägen i butiken och det går att söka på produkter på www.charksm.se, säger Susanne Ekstedt, projektledare för Chark-SM.Alla vinnarna:I klassen Lufttorkade/kallrökta hela köttprodukter vann Bjärhus Gårdsbutik i Klippan med Bjärhus lufttorkade karré, Foodmark, Haninge vann klassen Pastej/sylta med Gottfrids gräddleverpastej, klassen Köttbullar liksom klassen Smal småkorv vanns av Helmut Walch Charkuteri i Göteborg med köttbullar respektive Kosackenwurst, klassen Falukorv vanns av Jokkmokks Korv&Rökeri, Korvpojkarna, Halmstad vann klassen Rökt påläggskorv med Lökkorv, Larssons Chark, Tollarp vann klassen Kallrökt, torkad korv med Fänkålssalami, Lindvalls Chark, Strömsnäsbruk vann klassen Skinnfri korv med Polsk rullgriskorv, Nässjö Chark vann två klasser, klassen Isterband och klassen Rökta helköttsprodukter med Rökt sidfläsk.Scan i Kristianstad utsågs till vinnare i klassen Julskinka med Julskinka av Rapsgris, Signal&Andersson Charkuterifabrik i Göteborg vann även de två klasser – klassen Innovativa produkter med Hemmachark och klassen Kokta helköttsprodukter med Högrev barbeque sous vide.I klassen Ekologiska produkter vann Svenskt Butikskött, Stockholm, med Bratwurst ekologisk, Vaggeryds Chark vann klassen Traditionella charkprodukter med Blodpudding och WurstMaster, Stockholm, vann klassen Tjock småkorv med Puztakorv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079