Matsatsning för barnfamiljer belönades
I samband med Restaurang- och Hotellhögskolans kunskapsdagar på Måltidens hus i Grythyttan i helgen fick Sara Hedblom motta Ljungbergska stiftelsens prestigefyllda Entreprenörsstipendium. Sara Hedblom, som kommer från Eksjö, är till vardags Food & Beverage Manager i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och har tidigare varit student på Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan. Prisutdelare var den välkände matkonnässören och professorn Carl-Jan Granqvist. Motiveringen till Sara stipendium löd:"Mat på riktigt! För att orka leka måste man äta bra. För Astrid Lindgrens Värld innebär det mat från grunden på lokala råvaror. Efter att konceptet togs fram har Sara utvecklat och genomfört förändringar som ingen trodde var möjliga – att erbjuda prisvärd, småländsk mat till barnfamiljer. Att ersätta hamburgare med isterband och att dessutom göra det med bravur! Hon har visat att goda exempel är möjliga."- Naturligtvis är det fantastiskt roligt för Sara, men även ett erkännande för Astrid Lindgrens Värld att hon fått detta stipendium. Vi är mycket stolta över henne och hennes insatser, säger Mikael Ahlerup, vd för Astrid Lindgrens Värld. Sara har tillsammans med all vår personal och kocken Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus, planerat och genomfört vårt nya matkoncept som i nöjesparksbranschen ses som en smärre revolution. Stipendiet är bara ytterligare ett bevis på att vår unika satsning på bra mat som är lagad från grunden och på lokala råvaror är helt rätt, avslutar Mikael Ahlerup.Vid ceremonin på Måltidens hus i Grythyttan uppmärksammades Småland på ytterligare en punkt när kocken och krögaren Per Bengtsson från restaurangen PM & Vänner i Växjö tilldelades utmärkelsen ”Årets Hederstryffel”.