23948sdkhjf

Tre nominerade till Årets Unga kocktalang

Tre unga kockar har chans att få stipendiet Årets Unga Kocktalang som delas ut av stiftelsen Sveriges Bästa Bord i samarbete med Arla.
Årets Unga Kocktalang är en utmärkelse som går till en person som tidigt engagerat sig inom kockyrket och arbetat hårt för att nå dit han/hon är idag. Vinnaren får ett stipendium på 30 000 kronor, som Stiftelsen Sveriges Bästa Bord ger ut tillsammans med Arla. Detta för att stödja den svenska gastronomins framtid.

De nominerade är:

Frida Nilsson, 29 år från Vejbystrand. Arbetar idag på Gastrologik i Stockholm. Frida gillar att tävla och var senast med och vann silver för några veckor sen med det regionala laget Skåne Kulinar under Matlagnings-OS i Erfurt. Frida har tidigare arbetat på bland annat Torekov Hotell Resort, Helsing bar och matsalar och Trädgår'n. Med starka tävlingsnerver är det här en tjej att räkna med. En tjej som inte är rädd för utmaningar.

Jonatan Fogel, 26 år från Hedemora. Arbetar idag på Skebo Herrgård. Även Jonatan gillar att tävla och var med i Årets Kock 2011 där han var i semifinal. Jonatan har tidigare arbetat på Villa Söderås, Carl Michael, Per Lei, Ulvsunda Slott och nu som chefskock på Skebo Herrgård. Jonatan gillar att skapa och värnar om den rustika svenska maten med lokalt producerade råvaror. En kock med driv och stort intresse för skapa och finna nya kulinariska upptäckter på tallriken.

Robert Sandberg, 21 år från Falkenberg. Arbetar idag på restaurang Noma i Köpenhamn, men vägen dit har varit tuff med mycket jobb. Efter avslutade studier på Falkenbergs Hotell- och restaurangskola blev första jobbet på Restaurang Grill i Stockholm under 1,5 år. Därefter lockade praktik utomlands. Det blev 2 månader på Noma, med efterföljande heltidsanställning då Robert verkligen jobbat hårt under sin praktik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063