23948sdkhjf

Guld till Sabis och silver till Skåne Kulinar

Culinary Olympics är i full gång i Erfurt, och Sveriges första resultat i tävlingen är en silvermedalj till regionallaget Skåne Kulinar och en guldmedalj till Team Sabis, som tävlar i storköksklassen. Hur lagen placerar sig slutgiltigt avslöjas först på onsdag då alla poäng är räknade.
– Tyvärr bar det inte hela vägen den här gången, men vi är stolta över vad vi har presterat och tar revanch nästa gång, säger Martin Hansen, lagledare för Skåne Kulinar som till tävlingen skulle prestera ett kallt bord med tydligt regionalt tema.

Guldmedaljörerna Team Sabis tävlar i storköksklassen, det gör även Fazer Culinary Team och Swedish School Restaurants, det första lag bestående av skolkockar som någonsin tävlat i OS. I storköksklassen får råvarukostnaden per portion inte överstiga 3,50 Euro.

Ännu vet lagen ingenting om hur de har placerat sig totalt sett i tävlingen, då OS är uppbyggt kring att ett antal guld-, silver- och bronsmedaljer delas ut varje dag. Dessa indikerar endast att laget presterat inom ett visst poängintervall, exempelvis ges guld för prestationer över 90 poäng. Den totala poängen avslöjas först på onsdag under prisceremonin.

Under måndagen har Svenska Kocklandslaget presenterat sitt kalla bord och det var ett gäng trötta, men glada, kockar som mötte delegationen som kom från Sverige på söndagsförmiddagen.
– Det är det bästa vi gjort någonsin, sa lagledare Krister Dahl.

Juniorkocklandslaget körde varmkök under söndagen, vilket innebar att servera två rätter till besökarna på mässan i restaurangtempo. Även här gick allt bra, och laget sålde slut på sina restaurangbiljetter – och lyckades till och med få ut extra portioner.
– Det kändes så jädra bra! rapporterade lagkapten Rodrigo Perez via Twitter efter tävlingen.

Resultat för Landslagets kalla bord och Juniorlandslaget varmkök kommer under måndagen.

Under måndagen är det enda svenska lag som tävlar Swedish School Restaurants. På tisdag är det dags för Landslaget att köra varmkök och juniorernas kalla bord, Fazer Culinary Team tävlar och regionallagen från Stockholm och Göteborg visar sina kalla bord.

/Lena Ilkjaer

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078