23948sdkhjf

Sommelierrådet - nytt branschforum

Svenska Sommeliergillet har tagit initiativ till Sommelierrådet, som har till uppgift att"jobba proaktivt för att säkerställa yrkets återväxt, framförallt kvalitativt".

Några av frågorna som Sommelierrådet ska fundera över är "Vad definierar en sommelier och vad innebär det att jobba som sommelier idag? Hur optimerar vi övergången mellan utbildning och jobb? Hur kan vi skapa hållbara samarbeten med andra intresseorganisationer?"I Sommelierrådet, som har sitt första sammanträde i oktober, sitter följande personer:Mischa Billing; Lektor vid Grythytte Akademi, Örebro UniversitetHanna Halpern; VD för RestaurangakademienMichel Jamais; Föreläsare, författare och utbildare. Driver Michel Vin & GastronomiDaniel Crespi; Restaurangchef på Leijontornet, Djuret och PubologiJon Lacotte; Restaurangchef på Frantzén/LindebergKarsten Thurfjell; Vinskribent och Producent på Sveriges Radio P1Alf Tumble; Frilansande vinskribent, bloggare och redaktör för Fokus Krog och popit.nuStefan Eriksson; Årets Kock 2005

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112