Vendel öppnar nytt ekologiskt bageri
På Organic Bakery står surdegsbak i fokus. Hantverk och tradition är
viktiga hörnstenar och ekologiska råvaror används i så stor
utsträckning som möjligt; t ex är allt alla mejerivaror och mjölet
ekologiskt. Dinkelmjölet odlas på fälten utanför Tomelilla och andra
mjölsorter kommer från svenska och danska bönder. Tack vare en långsam
jäsning, som ger mycket smakrika bröd, tar vissa av bröden upp till 30
timmar att baka.
Allt bakas i stenugn i den nya lokalen där butik och bageri löper
samman, vilket ger besökaren insyn i bageriet och bagarna direktkontakt
med sina kunder.– Vi gillar hantverk och tradition och använder råvaror efter säsong. Vi bakar ekologiskt surdegsbröd med passion och omsorg. För att det blir bra och gott, säger Anders Vendel om sitt nyöppnade Organic Bakery i Malmö. På Organic Bakery blandas gärna klassiska och nya idéer och delar av utbudet varierar med smaksättningar efter säsong. Därför finns här bröd som bakats med tång, nypon, äpple, kastanj, dill, kol, och torkade plommon, såväl som med gamla svenska kryddor som fänkål och kummin. Levain, surdegsbaguette, kavring, danskt rågbröd och dinkelbröd finns året om. Här bakas också bullar och småkakor och i utbudet finns även müsli, kaffe, färdiga mackor och andra godsaker att ta med hem. Det nybakade brödet säljs också på restaurang Sture och Stures bröd- och soppkafé på Moderna Museet i Malmö.