23948sdkhjf

Eldrimner ställer in Smaklust 2012

Eldrimners Upplevelsemässa Smaklust 2012 i Stockholm i maj ställs in. Det saknas ekonomiska resurser.
Eldrimners stora satsning, Upplevelsemässan Smaklust 2012 i Stockholm som skulle hållits i slutet av maj, ställs in. Smaklusts grundidé bygger på att mathantverkare från hela Sverige deltar, men tyvärr har inte tillräckligt många regioner kunnat anmäla sig.

– Mathantverkare och projektledare i Sveriges regioner har kämpat hårt för att hitta en lösning och finansiering, men i allt för många regioner har det varit omöjligt. Det är smärtsamt och sorgligt, men vi har tvingats ta detta tråkiga beslut, säger Bodil Cornell, verksamhetsledare för Eldrimner.
Mathantverket är en unik del av den svenska livsmedelstillverkningen – en spjutspets i satsningen "Sverige – det nya matlandet". Smaklust skulle ha manifesterat det.
– Vi kan bara konstatera att tiden inte är mogen för att mathantverket med egen kraft och utan finansiering utifrån ska kunna bära ett så stort evenemang som Smaklust, säger Bodil Cornell, verksamhetsledare på Eldrimner.

Eldrimner vill nu vända detta tråkiga beslut till något positivt. Man satsar på att lansera en certifiering för mathantverkare som gör att konsumenten lättare ska hitta mathantverket i butiken. Vidare kommer Eldrimner till sommaren att presentera en mobilapplikation utifrån deras digitala kartbok ”Vägvisaren till Sveriges mathantverk”.

Smaklust är Nordens största arrangemang med fokus på mathantverk och lockade år 2009 cirka 80 000 besökare och 350 utställare till Tantolunden i Stockholm. Smaklust har även genomförts 2007. Mässan byggs upp regionvis. Besökarna har kunnat vandra från Skåne till Norrbotten och ta del av varje regions unika mathantverk. Området har också varit fyllt av restauranger och aktiviteter – smakteatrar, smakverkstäder, seminarier, prova på och mycket annat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078