Nyckelhålet utlyser tävling för kockar
Tävingen är ny för i år, och riktar sig till landets kockar. De uppmanas att dela med sig av sina bästa tillagningstips för hälsosammare maträtter och måltider. Tävlingen är indelad i två kategorier, en för enskilda restauranger och en för kedjerestauranger. Priset till den restaurang i varje kategori som ger de bästa tipsen är 10 000 kronor i resecheckar för idrottsevenemang.– Vi vet att det finns många kockar som kan laga spännande och hälsosam mat som också är en riktig smakupplevelse. Här vill vi lyfta fram den kunskapen och visa hur enkelt det kan vara med de rätta knepen i köket, säger Ulf Bohman.Man deltar i tävlingarna genom att gå in på www.nyckelhalsrestaurang.se och svara på fem enkla frågor samt skriva ned sitt tips/knep. Efter att tävlingarna är slutförda så kommer resultaten att sammanställas och publiceras så att alla som vill kan ta del av det. Vinnartipsen kommer sedan att presenteras på Nyckelhålet på restaurangs hemsida i maj.Föreningen Nyckelhålet på restaurang är en ideell förening vars uppdrag är att göra det enklare att välja hälsosamt på restaurang. Inom ramen för en frivilligt system certifierar föreningen restauranger. Certifieringen omfattar utbildning och stöd till restaurangpersonalen, vägledning av matgästen och årlig kvalitetssäkring av restaurangerna. Föreningen har ett avtal med Livsmedelsverket om hur varumärket Nyckelhålet får användas.