23948sdkhjf

Brydlings vill skapa "materia" på Åhléns

Ulrika och Carina Brydling har efter årsskiftet smugit igång sin verksamhet på Åhléns City i Stockholm och är redan uppe i närmare 90 procent ekologiska råvaror.

Systrarna blev handplockade för uppdraget tack vare sin ekologiska profil och ansvarar för driften av alla matställen på varuhuset. Än så länge syns förändringarna inte så mycket utåt, men i köken har det hänt mycket, man är redan uppe i närmare 90 procent ekologiska råvaror.– Det är så roligt att kunna vara i Åhlénshuset och möta så många olika människor, äntligen kan vi servera ekologisk mat till alla, säger Ulrika Brydling.Idag är stor del av verksamheten baserad på lunch, smörgåsar och fika samt den svenska bistron, men inom en snar framtid kommer det ske en hel del ombyggnationer i huset och då kommer det svenska ekologiska konceptet att utvecklas.– Det kommer att bli en knutpunkt för våra idoler, producenterna, där vi både lagar och säljer deras produkter i vad vi dag kallar vår ”svenska materia”, alltså restaurang med butik av ekologiska produkter och ekologiskt svenskt mathantverk mitt i Stockholms city, säger Ulrika Brydling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094