23948sdkhjf

Säljare och brewmaster

Löfbergs Lila utbildar sina säljare till certifierade brewmasters.
Nu blir Löfbergs Lila först i Sverige med att även göra sina säljare till certifierade brewmasters, allt för att hjälpa restauranger och kaféer att servera bra kaffe.

- Vi är kaffeambassadörer och specialister med en 100-årig tradition i bagaget. Det är kul att kunna sätta det på papper. I mitt jobb diskuterar och provsmakar jag med kunderna dagligen. Nu får jag en ovärderlig kunskap när jag ska ställa in maskiner och ge råd ute på kaféer och restauranger, säger Christian Johansson, säljare på Löfbergs Lila i Göteborg.

Säljarna har utbildats och fått en fördjupning i bland annat optimala malningsgrader och olika bryggmetoder. Deltagarna har fått visa både teoretiska och praktiska kunskaper för att bli godkända. Certifieringen genomförs av SCAE, Speciality Coffee Association of Europe.
SCAE har testat och blindtestat vad folk tycker smakar bäst. Genom att ändra exempelvis malningsgrad eller dosering går det att justera smaken så den faller de flesta på läppen.

SCAE är en branschförening för den del av kaffebranschen som arbetar med specialkaffe – kaffe där god smak, hög kvalitet och bönornas ursprung är lika viktiga som den kommersiella aspekten. Föreningen jobbar med att öka kunskapen och kvaliteten i branschen och hos landets kaffekonsumenter. Varje år arrangerar SCAE SWEDEN de svenska espressomästerskapen – Barista Cup.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078