23948sdkhjf

David Chang prisas av White Guide

När White Guide 2012 presenteras den 5 mars prisas även David Chang, Melker Andersson och Danyel Couet och Jacob Holmström.

White Guide delar ut flera priser vid lanseringen av guiden den 5 mars. White Guide Global Gastronomy Award går till en internationell matkreatör eller annan gastronomiskt person, som fortfarande är aktiv och som blivit en förebild och inspirationskälla i den samtida gastronomin, också i Skandinavien. 2012 år vinnare: David Chang, Momofuku, New York.Juryns motivering: ”För att i en kunskapsbaserad och underhållande neofusion ha skapat en inspirerande koppling mellan här och nu, där och då, med rötterna i storstadens etniska mångfald – en äkta urban terroir”.David Chang kommer att ta emot sitt pris på White Guide Gala på Grand Hotel i Stockholm den 5 mars 2012. Han kommer också – såsom tidigare Henderson, Redzepi och Passard – att göra ett gästspel hos Mathias Dahlgren samma dag. David Changs filosofi kommer också att presenteras på White Guides stora trendseminarium på Electrolux på förmiddagen den 5 mars.Tidigare års mottagare av White Guide Global Gastronomy Award:2007: Ferran Adrià, El Bulli, Roses2008: Charlie Trotter, Charlie Trotter’s, Chicago2009: Fergus Henderson, St. John, London2010: René Redzepi, Noma, Köpenhamn2011: Alain Passard, l’Arpège, ParisÅrets Svenska Gastronomisk Hyllning går till Melker Andersson och Danyel Couet, Grupp F12, StockholmWhite Guide hyllar Melker Andersson och Danyel Couet för en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning – i samarbete med SHR (Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare – som snart byter namn till Visita). Mottagaren(na) ska vara någon/några som under många år utvecklat en tydlig linje i sin gastronomi och därmed bidragit till att väsentligen berika svensk matkultur.Juryns motivering: ”För att ha varit – och vara – ett tryggt lackmuspapper i tiden, som skickligt samplar i globala trender i både gryta, flaska och matsal och översätta det i håll- bara restaurangkoncept, och inte minst för sina pionjärinsatser för modern fun dining i Sverige.”.Årets Rising Star går till Jacob Holmström, Gastrologik, StockholmMed utmärkelsen Rising Star vill White Guide uppmärksamma yngre, intressanta kockar med potential att nå nationell och internationell berömmelse för sina gastro­nomiska kvaliteter. Priset delas ut i samarbete med San Pellegrino.Juryns motivering: ”För att inom ramen för det nynordiska köket ha hittat ett eget uttryck med internationell inspiration som i hög grad bygger på att vi också äter med ögat”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.091