23948sdkhjf

Klas Lindberg är Årets Kock

Klas Lindberg, medlem i Kocklandslaget och förra årets bronsmedaljör tog ikväll hem tävlingen Årets Kock. – Äntligen, det var den första känslan när prinsen sa mitt namn, sa Klas Lindberg direkt efter prisutdelningen.
Tvåa i tävlingen kom Daniel Engellau från Lux och bronsplatsen fick Albin Wessman från Albin & Adam Matstudio.
Klas själv trodde att han hade missat sin chans när krassekrämen till biffrätten sprack.
– Jag provade alla knep jag kände till, fyra gånger. När jag äntligen hade fått såsen att gå ihop och spritsade den på köttet så sprack den fullständigt. Jag grät som ett barn i trettio minuter efter tävlingen, berättar Klas, som är en utpräglad tävlingsmänniska och som var mycket besviken efter förra årets tredjeplacering.
– Jag har drömt om det här sedan 1997 när jag först läste om tävlingen i en branschtidning, det var ett recept på vinnarrätten med, en hummerkrokett smaksatt med lime. Då tänkte jag bara: den här tävlingen ska jag vinna en dag.

Vad gjorde att du var bäst?
– Att jag fokuserade på huvudråvaran. Min tjej Sanna har tjatat på mig att inte släppa fokus på huvudråvaran. Det har jag tagit till mig. Att laga en riktigt bra huvudråvara och en god sås till, det kommer man långt på. Jag brände mig både när jag stekte på biffen och hummern, men jag ville att de skulle ha den där nystekta känslan direkt från pannan, och jag är så tacksam för att det gick hem!
Eftersom Klas även är med i Kocklandslaget finns ytterligare saker att se fram emot uner 2012.
– Nu blir det OS-guld också! Det ser jag fram emot.

Hur nervös var du när du och Daniel Engellau stod och väntade på att höra vem som skulle vinna?
– Den där prinsen hade en stenhård blick! Så jag kände bara "Äntligen" när han sa mitt namn.
Klas Lindberg driver den egna firman Klas Lindberg Mat & Vin och bor i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063