23948sdkhjf

"Speciellt. Jag är allergisk mot hummer"

Tävingsledningen för Årets Kock-juryn gör som förra året och presenterar råvarukorgen för de tävlande kvällen före tävling. Hummer blir huvudråvara i råvarukorgen i år, och tävlingsuppgiften blir att tillreda en varm och en kall förrätt, 14 portioner av vardera som ska serveras samtidigt på finalen. Tuffast blir det kanske för finalisten Leo Frodell som är allergisk mot hummer.

I år har Årets Kock satsat hårt på sociala medier, och avslöjandet av råvarukorgen för respektive finalist sändes direkt via åretskock.se.Här var kockarnas spontana reaktioner när innehållet i råvarukorgen avslöjades.Albin Wessman:– Fan vad härligt. Det känns väldigt bra. Otippat men fantastiskt.Leo Frodell:– Speciellt. Jag är allergisk mot dem där. Jag får provsmaka små mängder, jag kommer inte att dö.Daniel Engellau– Oj, oj oj. Båda våra råvaror är väldigt ädla. Om man gör det perfekt blir båda goda om man gör det dåligt blir det katastrof. Jag har inte tränat på hummer och inte alls tänkt på det, så bra gjort av er.Klas Lindberg– Ja! Titta vad fin den är. Åh vad glad jag blir! Det här är det bästa jag vet. Jag körde faktiskt hummer i semifinalen förra året.Daniel Räms– Det där är ju inte så farligt. Inte så mycket som ska skalas, det tar inte så lång tid.Fredrik Lagberg–Det här var spännande.... Hummer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062